Soorten fysiotherapie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras nunc neque, consequat eu dictum et, interdum a orci. Duis volutpat, dolor eu dapibus mollis, lectus velit pharetra quam, sit amet lacinia nisi est eu

Er zijn een aantal verschillende soorten van de behandeling die gebeurt door een fysiotherapeut. Ze behandelen allerlei soorten lichamelijke kwaaltjes en klachten. Er wordt wel een onderverdeling gemaakt volgens de verschillende specialisaties binnen het werkveld van de fysiotherapie. We zetten voor je de verschillende specialisaties even op een rijtje.

– Neurologische revalidatie: deze is bedoeld voor patiĆ«nten die last hebben van verschillende neurologische klachten zoals multiple sclerose of Parkinson, maar het kan ook van toepassing zijn op bij voorbeeld mensen die een hersenbloeding hebben gehad.
– Psychomotorische revalidatie: deze is gericht op mensen die te kampen hebben met psychiatrische aandoeningen, maar ook op kinderen met motorische problemen. Denk bij voorbeeld aan kinderen die moeite hebben met schrijven, omdat ze de pen niet goed vast kunnen houden in hun hand, of langs de andere kant omdat ze compleet gestoord zijn en niet helder kunnen denken.
– Cardiale revalidatie: deze tak binnen de fysiotherapie focust zich op de behandeling van mensen die te maken hebben met hartproblemen.
– Pulmonaire revalidatie: deze speciale vorm van fysiotherapie is gericht op kinderen en adolescenten.
– Musculoskeletale revalidatie: deze vorm van fysiotherapie draait om het behandelen van klachten met betrekking tot botten, spieren en gewrichten.
– Pediatrische revalidatie: deze vorm van fysiotherapie behandelt patiĆ«nten die last hebben van allerlei verschillende soorten ademhalingsproblemen, zoals kortademigheid.

Wij hebben elk onze eigen specialisatie, voor ieders specifieke noden. Corneel is onze grootste sportfysiotherapeut, voor alle blessures die van sport afkomstig zijn. Denk aan tennisellebogen of gewrichtspijnen afkomstig van te veel te voetballen, nekblessures, pijn aan de rug, gescheurde enkelbanden of ligamenten, whiplash na een raceongeval, noem maar op. Hij heeft lange ervaring in de behandeling ervan, aangezien hij vroeger als kind reeds regelmatig bij zijn vader in de praktijkruimte zat en ook toen al geregeld mensen behandelde.

Suzanne is de beste vriendin van haar zwangere klanten. Zij zorgt er namelijk voor dat de aanstaande moeder voor, tijdens en na de bevalling de juiste begeleiding krijgt. Ze zorgt ervoor dat de moeder goed is voorbereid om de bevalling te ondergaan, zonder dat ze teveel angst heeft. Ze maakt hierbij gebruik van allerlei ademhalingstechnieken, zodat de pijn van de bevalling beter kan worden verdragen. Daarbovenop focust ze zich om verschillende technieken aan te leren aan de zwangere moeder, om de bevalling zo vlot en pijnloos mogelijk te kunnen laten verlopen. Niet alleen de moeders kunnen voor advies terecht bij Suzanne. Ook de aanstaande vader kan worden aangeleerd hoe hij rustig kan blijven tijdens de bevalling, zodat hij niet flauw valt en opdat hij de vrouw kan helpen tijdens de geboorte van hun baby. Maar ook na de bevalling kan de vrouw plots last krijgen van klachten in de rug, de nek en het bekken, ontstaan door overbelasting. Suzanne helpt ook na de geboorte bij dit soort postnatale problemen: het opnieuw corrigeren van de houding en het opnieuw verstevigen van het hele lichaam.

Frans en Lize hebben een uitgebreide kennis op de verschillende vlakken van de kinesitherapie. Ze kunnen je allebei naar believen helpen bij eender welke van bovenstaande klachten aan gewrichten, spieren, pezen en botten.