Biografie

Frans Waltmans richtte deze praktijk op toen hij enkele jaren afgestudeerd was, in 2004. Hij studeerde kinesitherapie aan de Universiteit van Leyden, waar hij sinds zijn geboorte woont en je nu de groepspraktijk kan terugvinden. Omwille van zijn moeder koos Frans ervoor om kinesitherapie te gaan studeren. Zij had namelijk verschillende aandoeningen en last van haar spieren, dus Frans was sinds jongs af aan gewend aan het idee van kinesitherapie. De persoonlijke therapeut van zijn mama was bij hen een vaste waarde in huis. Ze kreeg namelijk drie keer per week bezoek van hem voor de behandeling en massage. Het was een vanzelfsprekende keuze voor Frans om deze richting te kiezen toen hij ging studeren, om zijn mama verder te helpen.

Suzanne Hoofstra is de partner van Frans. Zij leerden elkaar geheel per toeval kennen toen ze beiden op verlof waren in de Caraïben in 2006. Frans verbleef op het eiland Bermuda, omdat hij altijd al gefascineerd was door de mythe van de Bermuda driehoek en de verdwijnende vliegtuigen in die omgeving. Suzanne was op een rondreis door de eilandengroep met een groot cruiseschip, om haar sabbatjaar te vieren nadat ze afstudeerde als zwangerschapsbegeleidster en vroedvrouw. Terwijl ze langs de eilanden Sint Maarten, Trinidad en Haïti passeerde en onderweg alleen maar stoere mannen in bermuda broekjes had gezien, kwam ze op het idee om ook eens die befaamde Bermuda plek te bezoeken, gewoon voor de lol ervan. Daar zag ze Frans lopen in een bermuda. Ze leerden elkaar kennen en de vonk sloeg meteen over. Twee jaar later trouwden ze en kwam Suzanne mee terecht in de groepspraktijk, waar ze voornamelijk de vrouwen begeleidt met perinatale kinesitherapie.

Lize Bekkink en Corneel van der Wee leerden elkaar kennen aan de Universiteit van Den Haag, waar ze allebei ook kinesitherapie studeerden. Lize was daar aanvankelijk mee begonnen omdat ze zelf een zwaar ongeval had gekregen toen ze 17 jaar was. Haar toenmalige vriend bracht haar naar huis nadat ze samen waren gaan feesten, en was tegen 120 de controle over het stuur verloren. Geen van beiden droeg een gordel, haar vriend was op slag dood. Voor Lize zelf had dat geresulteerd in jarenlange behandelingen en bezoeken aan allerlei dokters en therapeuten in tal van ziekenhuizen. Toen ze aan de beterhand was en besloot te gaan studeren, was Corneel een van de eerste jongens die ze ontmoette op school. Hij was erg vriendelijk en hielp haar met haar krukken zodat ze makkelijker de trappen kon beklimmen. De twee groeiden al snel erg close met elkaar. Corneel, wiens vader toentertijd zelf kinesist was, had al de nodige ervaring en gaf Lize wekelijks een massage. Van het één kwam het ander en de rest kan je al wel raden. Ze zijn inmiddels al 12 jaar een koppel.

Los van de romantiek die van beide koppels hun verhaal afdruipt, zijn alle vier gediplomeerd en professioneel in hun omgang met klanten. Maar ze willen wel graag open en eerlijk zijn, daarom heb je het geluk dat je hier hun liefdevolle ontmoetingen kan lezen.